VITAMINKA PODRŽAVA ŠAMPIONE – NASTAVLJA SE PODRŠKA MLADOJ NADI

VITAMINKA PODRŽAVA ŠAMPIONE

Već 70 godina Vitaminka nudi samo najbolje kada je u pitanju prerada voća i povrća, u šta su se uvjerile brojne generacije svih ovih godina. Međutim, osim što smo garancija za kvalitetne proizvode takođe smo nebrojeno mnogo puta pokazali i humanu stranu kada je trebalo pomoći i podržati tamo gdje je bilo potrebno. Najnovija potvrda za to je podrška mladoj nadi našeg tenisa, Katarini Stević koja je osvojila ne samo državno prvenstvo već i brojne turnire te iz dana u dan napreduje u svom omiljenom sportu. Upravo zbog njenih uspjeha rukovodstvo Vitaminke je uručilo Katarini skromne poklone i u planu je da se ne zaustavimo samo na ovom gestu.

Katarina je rođena 2003. u Bijeljini i sa svojih 14 godina važi za potencijalnog vrhunskog sportistu. Nedavno, kao nagrada njenih svakodnevnih napornih treninga u sklopu Teniskog kluba Top spin iz Bijeljine, stigla je titula šampiona Bosne i Hercegovine.

-Mnogo sam srećna zbog osvajanja državnog prvenstva a što se tiče rezultata, iskreno sam se potajno nadala ovom uspjehu jer sam već osvojila dvoransko državno prvenstvo u januaru. Najzaslužniji za moj uspjeh su trener, roditelji kao i moja starija sestra – rekla je mlada teniserka poslije osvajanja najvećeg turnira u godini.

Ona se takmiči od svoje sedme godine, a kao najznačajnije uspjehe ističe osvajanje titule Republike Srpske do deset godina, zatim mnogobrojna prva mjesta u uzrastu do deset i dvanaest godina, osvjanje državnog dvoranskog prvenstva početkom godine i kao vrhunac osvajanje i ljetnjeg državnog prvenstva u uzrastu do 14 godina.

Osim što je mnogo uticaja imao njen trener Mićo Cvijetković, na Katarinu je veliki ustisak ostavila starija sestra Snežana koja se takođe sa uspjehom već dugo godina bavi tenisom, a posebna specijalnost joj je igra u dublu.

-Tačno je da moja sestra igra odlično dubl što je i pokazala igrom gdje je sa Olgom Danilović osvojila svoju prvu dubl titulu na Floridi (2011 godine), pa zatim u Njujorku sa Noa Krznarić (2013 godine), državno prvenstvo BIH u dublu (2015 godine). Moram da istaknem da je moja sestra odličan i singl igrač jer je i ona bila državni prvak BIH do 12 godina a i osvojila je preko četrdeset singl titula na domaćoj i međunarodnoj sceni. Dok sam bila mlađa često sam dobijala savjete od nje ali već sada razmjenjujemo mišljenja. Naravno da mi njena podrška mnogo znači jer ona ima dosta vise iskustva od mene–otkrila nam je Kaća.

Za ovoliki uspjeh poznato je da su i velika odricanja neophodna, što našoj prvakinji ne predstavlja problem.

-Sedmično kondiciju imam tri do pet puta u zavisnosti kada je sledeći turnir. A sto se tiče pravilne ishrane posvećujem veliku pažnju na zdravu hranu i unosu dovoljno vitamina u svoj organizam. Iako dosta volim slatkiše, zarad dobrog teniskog rezultata moram da ih izbjegavam-  kaže Katarina i ističe da ima veliku podršku direktora škole koju pohađa kao i ostalih nastavnika koji imaju veliko razumjevanje za nju.

Pored trenera, drugara iz kluba te nastavnika, Katarina ima neiscrpnu podršku svoje porodice, pogotovo njenog glavnog ”sponzora”, oca Miroslava koji već dugi niz godina sa uspjehom vodi prodaju Vitaminke u sektoru Istočna Bosna i Hercegovina.

Stevićima svakako želimo da i dalje nižu uspjehe na svim poljima a mladoj Katarini kako to ona kaže da se što prije nađe na vrhu WTA liste rame uz rame sa nosiocima igre ”bijelog sporta”.