Vitaminkin „Predškolski prehrambeni tehnolog“

Vitaminkin „Predškolski prehrambeni tehnolog“

U prostorijama dvorane Borik, održana je 20. i 21. maja, 2017.godine, najšarenija i najveselija manifestacija u našem gradu, Sajam za djecu i porodicu!

Među brojnim izlagačima, pažnju velikog broja posjetilaca privukao je upravo štand Vitaminke, a u  skladu sa nazivom sajma, sve na našem štandu bilo je posvećeno upravo djeci.

Zajedno sa našim poznatim kuharom Predragom Tošićem organizovali smo radionicu „Predškolski prehrambeni tehnolog“. Sjeckali smo povrće i u teglice ubacivali vesele kombinacije u svim bojama. Crvena paprika, karfiol, krastavac i mrkvica našli su svoje mjesto u najšarenijoj zimnici kakvu samo djecija mašta može zamisliti. Šareni papir i flomasteri poslužili su da se teglice zimnice koje su mališani nosili kućama, pretvore u pravo malo kreativno čudo. U cilju promocije zdrave hrane, u sklopu radionice, od povrća smo pravili i zdrave ražnjiće koji su kasnije poslužili kao zdravija verzija brze hrane svim malim učesnicima radionice.

Ljubazne tete – hostese pomogle su mališanima da se sa veselim povrćem prikazanim na radnim listovima upoznaju kroz kreativan i zabavan pristup, a mame i tate su bili ponuđeni  osvježenjem u vidu nekog od sokova iz široke palete naših prozvoda.

Mi smo se divno proveli sa malim drugarima, a organizatorima Sajma hvala što su nam omogućili da svoju priču o zdravoj hrani koja traje već punih 70 godina prenesemo i našim najmlađim sugrađanima.